Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegels zijn populair in veel delen van Europa, waaronder Londen, waar de hoofdstad een groot aantal bedrijven heeft die gedijen op de vloeren van al hun vestigingen. De reden voor zijn populariteit is niet moeilijk te vinden: het ziet er geweldig uit, is gemakkelijk te onderhouden en is comfortabel om op te lopen. Als iemand echter nadenkt over hoe het in Londen is ontstaan, heeft men de neiging om geplaveide straten en drukke winkels voor te stellen, en dus kan men zich afvragen waar deze unieke tegels precies vandaan komen.

Waar komen  <a href=Retrotegels vandaan?” align=”right”>

Het antwoord ligt in de manier waarop ze worden vervaardigd. Zoals eerder vermeld, zijn er twee verschillende methoden die worden gebruikt voor het bouwen van Metro Tiles, en elke methode heeft zijn eigen visuele effecten. De eerste techniek is om Metro Tile uit glas en polymeerverbindingen te bouwen en deze vervolgens in metselwerk of betonnen tunnels te installeren. De tweede methode is om de tegels op hun plaats te bouwen met polyester- of aluminiumcement. De eerste methode is traditioneler en de latere methode is moderner, omdat er minder cement wordt gebruikt. Bij het bouwen van een nieuwe Metro Tile in Londen is het belangrijk dat je weet wat er in het fabricageproces wordt gebruikt: glas en polymeermaterialen kunnen aanzienlijk verschillen, en daarom moet je ervoor zorgen dat je het juiste materiaal koopt.

Om de best mogelijke constructie te garanderen, wordt het materiaal op een gecementeerde ondergrond gelegd. In typische installaties zijn de ondergronden gemaakt van staalgaas, maar het is ook mogelijk om beton en andere flexibele materialen te gebruiken, zoals VCT. Het substraat wordt vervolgens verbonden met een speciaal glas dat in de juiste vorm is gesneden en vervolgens wordt het op zijn plaats gezet, hetzij door te lassen, hetzij door in het metselwerk of betonnen tunnels te schroeven. Eenmaal geïnstalleerd, zal de metrotegel nauw aan de ondergrond hechten, zonder ook maar iets af te wijken.

Meer informatie op: Retrotegels